Lihakastike:

400g Jauhelihaa

2 Sipulia

3 Valkosipulinkynttä

500 g Tomaattimurskaa

yrttejä, suolaa, pippuria

Valkokastike:

40g Voita

1 dl Vehnäjauhoja

1 litra Kevytmaitoa

100g Valkosipulituorejuustoa

2-3 dl Juustoraastetta

Muskottipähkinää, suolaa, pippureita, yrttejä

Lisäksi:

350-400g Lasagnelevyjä

2 dl Juustoraastetta

 

Lihakastike: Ruskista liha. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipuli. Kääntele tovi ja lisää sitten tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua.

Valkokastike: Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää pieninä tilkkoina maitoa, sekoittaen joka välissä tasaiseksi. Tehden rauhassa kastike ei paakkuunnu. Puolen välin jälkeen voi lisätä lopun maidon kerralla. Sulata kastikkeeseen tuorejuusto, juustoraaste ja mausteet. Tarkista maku molemmista kastikkeista.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle ohut kerros valkokastiketta. Lisää kerros levyjä ja sen jälkeen liha- ja valkokastiketta, tee näitä kerroksia useampia. Laita viimeisten levyjen pinnalle valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista alimmalla tasolla 175C 45 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia.