Mummin ohjeella perinteikkäästi piparit:

Asiaan kuuluu että taikinaa tehdään kerralla paljon. Meillä tehtiin tänä vuonna kuusinkertainen taikina. Osa tulee kumminkin syötyä (leipurin toimesta) ennen leivontaa. Osan laitoin myös veljelleni leivottavaksi. Laitan tähän viimevuotisia kuvia, sillä taikina odottelee yhä jääkaapissa :)

200g Voita tai margariinia

2 dl Sokeria

1,5 dl Siirappia

1 dl Kuohukermaa

7,5 dl Jauhoja

2 tl Soodaa

1 tl Kanelia, maustepippuria, jauhettua neilikkaa & pomeranssinkuorta

1/2 tl Kaardemummaa & inkivääriä


Sulata margariini kattilassa ja lisää sokeri, mausteet, siirappi ja kerma. Sekoita kunnes kerma on sekoittunut täysin.

Yhdistä sooda jauhoihin ja lisää kattilaan sekoittaen.

Anna taikinan jäähtyä ja siirrä kylmään viikoksi tai pariksi.

Pidä ylimääräistä taikinaa jääkaapissa. Kauli taikina reilujen jauhojen kera. Tee keksit muotilla ja nostele pellille. Paista 200C 8-10 min.

Pitkän maustumisen lisäksi pipareita kuuluu säilyttää noin kuukausi ennen syömistä. Silloin piparit pehmenevät  ja ovat valmiita naposteltaviksi.

Hyvää joulun odotusta! :)