Bravuurini. Syntisen helppoa ja hyvää.

100 g suklaata (valkoista tai maito)

2 kananmunaa

2 dl kuohukermaa

 

Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lusikallinen tai pari suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä loppu kermavaahto ja suklaaseos. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi (voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto ei tipu).

Jaa suklaamousse kulhoihin 5-6 kpl ja laita pariksi tunniksi kylmään. Säilyttäessä suklaamoussea, on syytä pakata kulhot ilmatiiviisti. Pakattuna suklaamousse säilyy noin 3-4 päivää hyvänä.

Valkuaisten vatkautuminen: Valkuaiset eivät vatkaudu jos kulhossa tai vispilässä on mitään muuta kuin valkuaista (tai sokeria). Keltuainen, vesi tai rasva aiheuttaa tilanteen, jossa valkuainen vaahdottuu vain hieman.