5dl Maitoa

2 Kananmunaa

1rkl Kardemummaa

1,5 dl Sokeria

2 pss Kuivahiivaa

1,5 tl Suolaa

14-15dl Vehnäjauhoja

150g Voita tai Margariinia

Täytteeksi: voita, kanelia, sokeria ja rusinoita

 

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmunat. Yhdistä kuivahiiva jauhotilkkaan ja sekoita taikinaan. Lisää suurin osa jauhoista (~12dl) alustaen ja lisää sulatettu rasva. Alusta loput jauhot taikinaan.

Anna taikinan kohota puolituntia lämpimässä paikassa. Ota voita lämpiämään kohoamisen ajaksi.

Ota puolet taikinasta kerrallaan. Leivo taikinaa jauhotetulla pöydällä jotta ilmakuplat lähteät pois. Kaulit taikina suorakaiteeksi (n. 30 cm leveä). levitä voita koko levylle. Ripottele voin päälle kanelia, sokeria ja rusinoita. Rullaa taikina pidemmältä sivulta.

Käännä rullan "häntä" pöytää vasten. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle vinoja (puolisuunnikkaita)palasia.

Nostele palaset pellille kapein reuna ylöspäin ja litistä kapeasta reunasta. Kohota 20 min liinan alla. Voitele munalla ja paista 225C ~12 min.