Pohja:

75g Pipareita

6 rkl rasvaa sulatettuna (älä käytä juoksevaa)

Täyte:

2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g Rahkaa

2-3 rkl Sokeria

1 tl Vaniljasokeria

1/2 tl Kanelia

5 Liivatetta

Päälle rouhittua suklaata tai pipareita

 

Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Murskaa piparit ja sekoita sulan rasvan kanssa. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Laita liivakot likoamaan kylmään veteen (5 min). Vaahdota vaniljakastike, lisää rahka ja sokerit (tarkista makeus). Kiehauta tilkka vettä tai mehua ja lisää liivakot ja anna sulaa. Yhdistä seokset ja kaada pohjan päälle vikkelästi.

Rouhi suklaata tai pipareita pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa +3 h tai mielellään yön yli.

Kuvan kakussa on tehty hieman pienempi pohja (ohjeessa 1,5 kertainen tähän nähden).