Resepti on jostain kesän 2012 yhteishyvän ruokaliitteestä. (Ehkä jotain olen muuttanut, minulla on vain itse kirjoittamani versio tallessa). Varhaiskaali sanotaan alkup. ohjeessa, mutta on kokeiltu myös syksyisellä kaalilla(, ja kyllä sekin toimi). Olen aina ostanut jonkun 800g kaalia tätä ruokaa varten.



400g Jauhelihaa
2 Sipulia
600g kaalia
2 dl Kermaa
Muskottipähkinäjauhetta, paprikajauhetta, pippuria, yrttisuolaa, inkivääriä

Kuullota sipulit öljytilkassa isossa kattilassa. Ruskista sitten jauheliha. Suikaloi kaali ja anna sen pehmetä kattilassa. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä 10 minuuttia.

Tarjoa riisin ja paistetun kananmunan kera.

Kananmuna: Paista 1muna/syöjä ja vain sen verran mitä kerralla syödään. Laita kuumalle pannulle rasvaa ja kananmuna. Sekoita lastalla kunnes kananmuna on hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.