Taikina

5 dl Omenamehua

1 dl Sokeria

1-2 rkl Kaardemummaa

1/2 tl Suolaa

1 pss Kuivahiivaa

8 dl Jauhoa

2dl Kaurahiutaleita

50g Vegaanista margariinia

Täytteeksi:

~1 dl omenasosetta, margariinia, kanelia & sokeria

 

Ja näin se käy:

Lämmitä omenamehu, liota kuivahiiva joukkoon. Lisää sokeri, kaardemumma ja suola. Lisää 6 dl jauhoista ja sitten sulatettu margariini. Alusta lisäten samalla loput jauhot. Kohota reilu 1/2 tuntia.

Kauli taikina suorakaiteeksi leveys ~30 cm ja paksuus 0,5 cm. Levitä päälle juoksevaa margariinia, sitten omenasosetta, kanelia ja sokeria. Rullaa levy. Leikkaa 2 cm paksuisia siivuja ja siirrä ne muffinivuokiin. Painele pullia hieman, voitele vesisokeriseoksella (2:1) ja ripottele raesokeria pintaan. Paista n.15 minuuttia 225C.