Taikina
5 dl Omenamehua
1 dl Sokeria
1-2 rkl Kaardemummaa
1/2 tl Suolaa
1 pss Kuivahiivaa
8 dl Jauhoa
2dl Kaurahiutaleita
50g Vegaanista margariinia
Täytteeksi:
~1 dl omenasosetta, margariinia, kanelia & sokeria
Ja näin se käy:
Lämmitä omenamehu, liota kuivahiiva joukkoon. Lisää sokeri, kaardemumma ja suola. Lisää 6 dl jauhoista ja sitten sulatettu margariini. Alusta lisäten samalla loput jauhot. Kohota reilu 1/2 tuntia.
Kauli taikina suorakaiteeksi leveys ~30 cm ja paksuus 0,5 cm. Levitä päälle juoksevaa margariinia, sitten omenasosetta, kanelia ja sokeria. Rullaa levy. Leikkaa 2 cm paksuisia siivuja ja siirrä ne muffinivuokiin. Painele pullia hieman, voitele vesisokeriseoksella (2:1) ja ripottele raesokeria pintaan. Paista n.15 minuuttia 225C.