Pohja:

1 kananmuna

1/2 tl vaniliinisokeria

1/2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 tl vehnäjauhoja

Täyte:

2 dl Vanilja jugurttia (Ingman)

1 dl Kuohukermaa

1/3 dl Sokeria

2 tl Vaniljasokeria

3 rkl Persikoiden lientä/sitruunamehua

4,5 Liivakkoa

Päällyste:

3 Säilykepersikan lohkoa

2 Liivakkoa

4 rkl Persikoiden lientä

1 rkl Sokeria

Valkosuklaata koristeluun

 

Valmistus:

(Suositus: vaihtoehtoinen pohja: 120g digestivekeksejä ja 50g sulaa margariinia. Sekoita ja painele irtopohjavuokaan.)

Laita uuni lämpenemään 200C. Valmista pohja vatkaamalla kananmuna sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Kaada taikina 21 cm, voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on pyöreä leivinpaperi, ja paista uunissa 5-10 minuuttia. Irrota kakku vuoasta, pese se, laita vuokaab tuorekelmua ja laita kakkupohja takaisin.

Vatkaa kerma, lisää jugurtti ja sokerit. Liota liivakkoja 5 min kylmässä vedessä ja liuota sitten kattilassa kiehuvaan mehuun. Kaada vuokaan, tasaa ja anna olla hetki jääkaapissa. Valmista sillä välin päällyste. Tee persikan lohkoista sosetta tehosekoittimella ja lisää sokeri. Liota liivakoita 5 min ja liuota kiehuvaan mehuun. Kaada kakun  päälle, tasaa ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele sulalla valkosuklaalla.