1/2 Punaista&vihreää chilipaprikaa

3-4 Valkosipulinkynttä

1 Sipuli

Loraus (basilika)oliiviöljyä

2 tl Chilijauhetta, aromisuolaa, oreganoa

1 tl Juustokuminaa, kanelia, paprikajauhetta

Ripaus pippuria (five peppers)

70g Tomaattisosetta/-pyréttä

200g Paseerattua tomaattia

1 dl Soijarouhetta

1 tlk Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (425g, 44% papua)

1/2 Paprika

Vegaaniversio Chili Con Carnesta :)

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chileistä siemenet ja hienonna. (laita chiliä kasvamaan). Laita pannulle oliiviöljyä, sipulit ja chili. Kääntele ~5 min. Lisää mausteet ja kääntele minuutti tai pari.
  • Lisää tomaattisose & paseerattu tomaatti ja kääntele sekaisin.
  • Lisää 3dl vettä, kiehauta ja lisää soijarouhe.
  • Anna hautua noin tunti (tai enemmän!). Lisää vettä tarvittaessa.
  • Lisää pavut ja kuutioitu paprika. Hauduta vielä 10 minuuttia ja tarkista maku.

Tarjoile riisin tai tortillan kera :)